Direktlänk till inlägg 28 mars 2011

Förkylda hundar

Av rockadog - 28 mars 2011 09:55

Igår natt började Linus hosta. Första tanken var ju kennelhosta men efter lite efterforskning, ett paniksamtal till agrias veterinär och annalysen idag så vet vi att det rör sig om förkylda hundar. Dom ville däremot inte ha dit oss. Det är ögonflussen som verkar vara det avgörande, Eddie var ju halvblind igår och idag ser han bättre ut. Kennelhosta kan tydligen ge liknande symtom för en vaccinerad hund, men mina är inte vaccinerade mot kennelhosta så hade det varit det så hade dom blivit jättesjuka. Hursomhelst så är dom nästan friska nu och det känns skönt. Hade det varit kennelhosta så hade vi kanske inte haft en frisk Linus lagom till utställningen, men nu blir han nog frisk helt och hållet inom några dagar. Egentligen hade jag tid för Ratto nu om en halvtimma men vi får komma på torsdag istället, så vi inte smittar ner hundar på kliniken. 

Katterna kom fram tryggt igår, Marianne var jättetrött när jag ringde men hon berättade att Kex varit framme och gosat och Konfetti var sur. Det är ju precis som jag misstänkte, Konfetti är verkligen min katt och hon är den jag tror kommer ha svårast att komma in i nya rutiner. Samtidigt tror jag att hon blir kelpotta igen om hon får rätt matte. 

Här hemma är det tomt! Jättetomt verkligen!! Men samtidigt är det skönt ju, för det har verkligen varit jobbigt. Eddie och Linus kommer ju få massa tid över till fanskap nu när dom inte har katter att jaga! 

Blev himla nöjd med duschrummet som jag sanerade igår, fy va det stank där! 

 
Tog inte så många bilder men hallmattan är på plats.  
 Barnen anser att det är en rallymatta! Till höger ser man Linus leksakskorg. Där hämtar han saker och samlar saker.... och blir väldigt sur om någon är där och rotar utan att han får vara med. Ska köpa lite hundsängar i veckan för hans favoritplats har ju varit på bottenvåningen i katträdet som stått där, så nu har han ingen SÄNG! Stackars liten. Undrar om biabädd är bäst, eller något mjukt? 
Känns som att bia är bra på sommaren också, den blir väl sval då? Eller blir dom kladdiga/klibbiga? Ratto har fått sin igloo tillbaka, vi har inte kunnat ha hundsängar framme på flera månader för det har varit katternas första kissplats... usch va mycket jobbigt det har varit som har blivit vardag.

På den positiva sidan är Linus rumsrenhet! Han har hållit sig till MAX ett kiss inne senaste veckorna nu. Kanske sen valpkursen? Kommer inte ihåg, men det är nog tredje veckan som han säger till ordentligt nu. Ibland kommer det början av ett kiss på golvet i vardagsrummet, när han är superkissnödig, men då avbryter han sig själv, gnisslar och viftar på svansen och går ut och kissar vidare !

nääää nu ska jag plugga!    

 
 
Ingen bild

Jenny

28 mars 2011 16:27

Skönt att de redan repar sig!
Angående bäddar skulle jag satsa på BIA. Alla våra hundar älskar biabäddarna både sommar som vinter och de blir inte klibbiga när det är varmt heller -hundarna svettas ju inte. Vi bäddar med sånna fällar som ser ut som fejkfårskinn året runt så blir det lite gosigare också.

rockadog

28 mars 2011 16:37

Det blev en bia och en mjuk med ludd i och en fäll.... så har dom lite att välja mellan. Oftast ligger de ju i soffan av vana!

 
Ingen bild

HannaH

28 mars 2011 20:12

Förstår precis hur du känner med katterna. Det är tomt så tomt, men att få ta fram saker och tvätta rent och fint och ha ett hem som luktar rent istället för kiss är sååå skönt.

rockadog

29 mars 2011 09:38

har du inga katter nu heller? Vilka hundar har du nu? En valp?
Ja hemmet börjar sakteliga bli fint nu igen. Det känns så naket på något vis. Samma mattor i badrum och duschrum nu i snart två hela dagar, det känns verkligen overkligt!

 
Ingen bild

HannaH

29 mars 2011 21:44

Här består flocken endast av Rocky och kattflickorna Tjejen och Chica. Ingen valp, men det verkar dock som att matte gått och skaffat dom en husse. ;)

rockadog

29 mars 2011 22:04

Vad hände med lillplutten då? Wille?
Husse låter ju himla trevligt :D Är han en väluppfostrad husse?

 
Ingen bild

HannaH

30 mars 2011 01:16

2010 var helt klart ett pissigt djurår med 3 sorger där vi sagt hej då till familjemedlemmar pga sjukdom och problem, men det har vi lagt bakom oss nu och njuter av vår lilla flock.
Hussen är både väluppfostrad och rumsren och har länge varit ett favorit besök från Rockys sida.

rockadog

30 mars 2011 09:22

Åh rara du, förstod att det var något sådant. Men som du säger, vi får se framåt! och leva i nuet! Härligt med en väluppfostrad husse :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rockadog - 30 mars 2016 10:42

.... Bara flyger iväg. Jag försöker tänka på att göra varje dag speciell. Gratulera dagen för att den kom och för att vi fick vara med! Vi har just haft påsklov, dagarna har gått väldigt fort men vi har hunnit med massor. Besök nästan varje dag, gr...

Av rockadog - 26 februari 2016 08:33


Ni vet det där man gör utan att tänka på det. Eller så tänker man på det men ifrågasätter det inte! Vi har ju tre mycket speciella hundar; Eddie 13,5 år, Bambi 4 år och Kitty snart 3 år. Barnen är uppvuxna med hundar såklart och mycket blir så själ...

Av rockadog - 16 februari 2016 15:56

Livet, det där livet... Det HÄR livet som vi lever här och nu alltså. Sedan vi flyttade hit har jag funnit mer och mer av det där kvalitativa i livet. Det är lugnande att känna att livet är fint som det ÄR, även dagar och perioder som bjuder på mot...

Av rockadog - 11 januari 2016 11:00


Året började med massa huslet, massa visningar och budgivningar. I april flög farmor upp till himmelen. I juni hittade vi vår drömbostad och sommaren präglades av packning och jobb! Ia blev en änglahund också. Efter flytten hit fortsatte kaoset; Ly...

Av rockadog - 2 oktober 2015 14:57


idag har vi bott här på vår fantastiska gård i en månad! En månad som gått så fort men vi har hunnit med så otroligt mycket! Vi har byggt en lösdrift, det stod ju på priolistan och det är så skönt att hästarna har den! Båda går ofta in och står...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards