Alla inlägg den 15 februari 2011

Av rockadog - 15 februari 2011 11:23

Igår när jag kom hem från skolan så hade min bästa valp bytits ut mot valpen from hell. Monstervalpen skällde på ALLT! Men framförallt på diskbänken som vägrade leverera mål nr 311 till honom... konstant. Blev han tyst? Nej, aldrig! Han skällde, skällde och skällde! Efter x antal timmar så trodde jag att mitt huvud skulle trilla av. Eller ivf öronen!!! Det VAR en kaosdag med besök, för jag vet inte vilken dag i ordningen... vi har haft mycket besök och inte haft vardag på flera dagar känns det som. Vilket är BRA för honom, för så ser det ut här... tidvis. Men igår var han övertrött och det slog över totalt. Vid 20 tiden var Emil inte alls på humör för att sova, med hög feber och hosta. Så Magnus tog ut Ia och Linus på en promenad. Han småjoggade lite och när Linus såg trött ut så gick han hem (bar hem valpen). 

Väl inne kunde man ju tro, eller ivarjefall hoppas på, att valpen skulle somna! Men näää ut i köket och skälla, skälla och skälla på den förbannade matskålen!!! Och vi gav honom mat, till slut. För man blir nästan dum i huvudet när han inte tystnar. Vi satte för galler, som han forcerade... vi satte för BUREN som han hoppade förbi... vi satte fram buren och insåg att ett styck galen valp inte alls ville burträna utan ville ut i köket och fortsätta skälla på diskbänken! (Vadå blockerad?). Jag lämnade ifrån mig den mammiga 2-åringen och tog fram klickern. Det visade sig bli höjdpunkten! Han hajjade direkt vad det var frågan om och vipps full fokus. Handtarget och det gick SÅÅÅÅÅ bra! Alltså brutalt bra. Handen åkte upp och ner, fram och tillbaka och han duttade så himla bra! Belöningen låg på bordet dessutom men han stördes inte alls av det, utan hade verkligen 200% fokus!! Så himla underbart att träna den här valpen!!! 

Till slut, efter klickertargetpass, joggande, forcerade galler och burar, många avledningsförsök, många hyschanden och de första gråa stråna, så SOMNADE monstret! 

Tack och lov är han sitt glada vanliga jag idag och har sovit gott och sött hela natten (i sängen). Idag har han inte visat några monstersidor som att skälla på diskbänken. Jag ska åka och köpa tråkigt torrfoder åt monstret så han inte blir en matgalning, eller värre än vad han är nu. Färskfoder är helt enkelt FÖR gott. 

Tur att han är sötast, tur att han är underbar och tur att han är min älskling! 

Av rockadog - 15 februari 2011 11:21

... för jag kan inte sluta skratta! Hade jag haft smink så hade jag garanterat skrattat bort det av alla tårar..... 

*dålig dålig människa*

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards