Alla inlägg den 7 februari 2011

Av rockadog - 7 februari 2011 13:23

är garanterat lättare än att ha tre! 

Fast det beror nog på krav och behov också. Jag har ju "turen" att jag har två styckna helt jämngamla (Ia och Eddie) som har samma behov hela tiden. Sen Linus kom hem så har dessa två fått mycket bättre promenader än tidigare. Mest för att jag inte velat lämna Ratto så mycket själv. Nu kan Ratto och Linus vara hemma medans Eddie och Ia får sina promenader. Linus och Ratto är extremt lättrastade tillsammans. Ratto i koppel eller lös, han är ju jättelydig med mig ivf. Linus lös hela tiden. Vi tränar inkallning, fot, letar godis i träd eller bara lufsar runt. Ratto blir nöjd och Linus klagar verkligen inte. Sen är det fantastiskt att se hur Ratto uppfostrar på ett väldigt mjukt sätt. Han har jättelångt tålamod och tar vad som helst, tacklingar, hängande valp i svansen osv, men när han NOSAR ute då får inte valp störa. Ett tyst lite morr och vipps så går Linus över till att nosa han med. Inget tjafs eller överdrivet agg, ett vänligt men bestämt tecken på att han går över gränsen. 


Eddie är lite tröttare nu än vanligt. Han leker jättemycket med Linus och dom två kan verkligen konsten att vända uppochner på hemmet! Ska lägga upp en film så småningom på deras lek! 

Ia leker mer med Ratto nu istället och han hänger gärna på. Dom kärleksgnabbas med tänderna hela tiden. Och så fäktar dom med sina långa ben    Och så Ias monsterläte också !! 


Däremot kanske det inte är att rekommendera att ta alla på en gång som jag gjorde imorse. Det blir lite rörigt och det är lite pyssel att fläta upp kopplen hela tiden, hade ju glömt tvillingkopplet hemma.... Linus fick gå lös men de andra har dragit på vilt i den skogen allt för många gånger för att jag ska våga släppa dom. T o m Ratto har dragit efter rådjur där! Iof vänder han efter 50 meter men jag avskyr att ha det på mitt samvete. 


Älskar den här bilden på Emil och Ratto   

  

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards