Alla inlägg under maj 2011

Av rockadog - 8 maj 2011 09:33

Igår gjorde vi allt som planerat förutom pluggandet! Så nu har jag suttit med det en halvtimma och tog en lite bloggpaus nu. 


Linus var ju med på travet igår, han inledde med att skälla ut en pudel, det är otrevliga små rackare tror han. Men sen var det ju SÅ MÅNGA HUNDAR överallt!!! Och helt omöjligt att orka skälla på alla = väluppfostrad snäll valp vid sidan. 
Några gånger bråkade han och försökte prångla sig ur halsbandet men han lyssnar ju ändå när man lockar honom framåt och platsar vid fötterna trots det fruktansvärda oväsendet!  Han skötte sig TOPPEN!!!  Vet dock inte hur många som kom fram och sa "åh guuu vilken fin schäfer du har, hur gammal är HON". Min stackars rakade valp (hela magen är rakad) ser ut som en tik! 

På vägen hem plockade vi upp Ratto och Eddie som var hos mamma och Linus reagerade knappt på att dom kom in i bilen!

Får nådig panik när jag läser hur långt alla kommer i träningen med sina valpar. Platsliggning liksom? Ehh, no, veterinärbesök is tha shit! Och stressa däremellan! Wiihaaaa!  :( 

Nä nu ska jag skriva färdigt det där himla provet och recensionen, imorn blir det reportage, nytt prov på tisdag också... suck suck... bara att hålla ut. Tre veckor kvar bara.  

Av rockadog - 6 maj 2011 20:24

Nationellt prov - check
Muntlig handledning i engelska - check (och ligger på MVG) 
Kalas för Coralin på Lek och buslandet- check

Imorn är det städning på dagis (utestädning), sen hem till pappa på lunch, sen ut allihopa till travet! Ska ta med Linus så får han rejäl träning imorn :DD
På kvällen måste jag sitta lite med mitt hemprov i svenska, för på måndag är det reportage som ska in, teaterrecension, sen börjar nästa hemprov på tisdag, inlämning i engelska senast söndag, sen är det prov på skolan på torsdag......

Men sen jädrans, så har jag bara en inlämning i engelska kvar, uppsats i svenska, uppsats i psykologi, svara på massa frågor i psykologin samt i religion, prov igen, samt muntlig handledning.... och SEN är det......


S E M E S T E R!!!!

Så jag avbokade Rattos seniorkoll IGEN, utan ny tid. Han mår himla bra numera, pigg och perky varje dag, glad svans, fint hull och rör sig himla bra!

Linus ska till veterinären på måndag igen, troligen till Karlskoga med Beate. Jag har som ni ser ovan så äckligt jädra mycket nu och det är skönt med lite hjälp då måste jag erkänna. Har inte bestämt mig för om jag ska stressa ihjäl mig lite och försöka hinna följa med... är så daddig med honom men jag vet att han ser mig som största tryggheten, vore sååååå jobbigt om jag inte var med om det hände något. 


Hursomhelst, Coralins kalas var jättelyckat. Hon fick massa fina presenter; rockring, brännbollsset, jojjo och portmonä, massa pysselgrejor, smådjur och säkert något mer. Alla barnen var helt slut men väldigt nöjda. Emil gjorde illa benet men verkade inte ha ont sen när vi gick hem. Får se hur det är imorgon. 
 

Av rockadog - 5 maj 2011 21:55

Inte fan ringer dom med glada nyheter inte.... nä dåliga värden på urinprovet, ena var väntat eftersom han dricker mycket men det andra kunde tydligen tyda på läckage till/från njure? albumin hette ämnet som var lågt ivf och nu måste vi omgående ta om dessa två prover. Gallsyreproverna var ok åtminstone. 

Så det är bara att boka tid imorn då, suck och stöööööön! 

Och lilla sötnosen som bara hänger på hela tiden... och inte klagar! Men tänk om vi kunde få lägga all den här tiden, de här pengarna och ha roligt på kurser istället!? 

Han skulle ju vara lydnadschampion imorn ju! 


Vi har ivf varit på en jätterolig teater ikväll, jag och Magnus och flera av mina klasskompisar :D Synd bara att aftonen avslutades med det där samtalet :( 

TVD

Av rockadog - 5 maj 2011 13:33

Jag är ju vampyrgalen och följer ju bland annat TVD där Damon just blivit biten av en varulv (dödligt)... och Damon spelas ju av hunken Ian Somerhalder, så nä någon lösning kommer ju säkert komma upp, annars är det ju värdelöst.... 
Hittade på nätet: 

I hope they don't kill Damon off! I can just see future eps now if they do: 75% Stelena lovey dovey, the highlight of the show would be Alaric drinking himself into oblivion and vampire jenna, vampire elena and caroline all going shopping every single episode lol ......

Ser det framför mig liksom, tre bimbovampyrer som går och shoppar och snackar skit! L O L!!! 
 

Av rockadog - 5 maj 2011 10:21

Det var ju flera veckor sen det hände.... och eftersom jag redan är påmind idag så kan jag lika väl dela med mig av storyn. 

Jag är ju rätt ordningssam, tycker om att ha det rent och fint omkring mig. Stök är inga problem men just att det blir skitigt tycker jag inte om.


Hursomhelst, vi (jag och barnen- Magnus var väl i Ängelholm tror jag) var ute på gården och lekte när en dam kom knipandes. Hon såg verkligen nödig ut och jag tyckte faktiskt synd om henne. Rätt som det var så kommer hon fram till mig och säger rakt ut "jag håller på att skita på mig"..... varpå jag antagligen fick en panik i ögonen och funderade på om jag skulle erbjuda toalett (med efterföljande sanering) eller om jag skulle spela dum besökande.... hmmm... men stackaren såg så ynklig ut och hon berättade att hon käkar tabletter som gör att hon får diarré (okey här hade jag redan planerat spritinköp) och att hennes dotter med man inte var hemma än.... gah. Jaja, snäll som jag är så erbjöd jag henne att gå på toan. In for hon i fullt jehu och lämnade dörren öppen (!!!!!!!) varpå jag hör allt (!!!!!!!) och står och ulkar ute i hallen.
ODÖREN.... god damn it!
Nej, god samarit är jag nog inte... för jag klarar liksom inte ens av att gå på offentliga toaletter, än mindre att en stackars dam sitter på MIN toalett. 
Hursomhelst, jag tog barnen i bilen och åkte och köpte sprit (för att får det RENT) och sanerade toaletten grundligt... men det tog säkert en vecka innan jag vågade sätta mig på den ändå! Tur vi har två!!!!
Härligt värre är det att påminnas om denna traumatiska upplevelse (även om jag tycker väldigt synd om henne) eftersom jag stöter på hennes dotter med man varje dag. Mannen hör inte till den fräschaste kategorin heller utan kör med sådana där dova, rossliga harklingar ni vet, det låter ungefär som att han sväljer halva halsen, sen kommer det ut en stor härlig loska som han avfyrar där han är för stunden (som sen äckelvalpen slaskar i sig!!!!!!!).... alternativt så snyter han sig i handen med en sådan där härlig harkel före och så dånar det som jag vet inte vad när han tömmer kanalerna....

Värre är det kanske när man ser någon stå och klia sig i rumpan innanför byxorna och sen klia sig lite på näsan? *ryser*

Har jag nämnt att jag skulle trivas rätt bra LÅNGT från folk?
  

Av rockadog - 4 maj 2011 19:44

... åkte hemifrån imorse runt halv nio. Lämnade C på dagis och hämtade mamma (mitt underbara sällskap idag).. Halvvägs slog varningslampan på för bensinen och jag tänkte lugnt att jag tankar ju med Magnus kort.... (mitt glömdes ju i Västervik) och sen funderade jag en stund till tills det slog mig att jag glömt ta hans kort. Så vi hoppade ordagrant in på parkeringen på strömsholm, för mamma hade ju inte med sig något alls! Bara att ringa stackars Magnus som fick komma med bensindunk och kortet :P 
En miljon tester, slussandes mellan rum och skötare och veterinärer, rakad mage har han, plåster efter kanylen och fortfarande målarfärg på örat. 


Det enda dom hittade som avvek IDAG var lite onormal färg på levern och även något för tjock tarmvägg runt grovtarmen. Men hon sa också att vi inte behöver oroa oss nu för detta, det kan vara sviter av hans tidigare kräkningar och diarréer. Imorgon torsdag får vi svar på gallsyreproverna och nästa vecka på proverna som skickas till usa. Sen är det ju massa som kommer analyseras på sjukhuset också men det blir också till slutet på nästa vecka. 


SÅÅÅÅÅ himla duktig är min älskade Linus, han är BÄST! Han charmar alla och är så himla lätt och behaglig överallt.Bara, bara kärlek i den hunden! Efter SJU timmar på Strömsholm var vi helt kokobäng alla tre av trötthet, Linus låg och åmade sig på rygg och sjöng som chewbacca i Star Wars så alla bara garvade i väntrummet. Själv orkade jag knappt ta stegen till kassan och betala (vi fick vänta en timma på att få betala!!!!). Tack och lov att han är full försäkrad!!!! Allt som allt är vi uppe i nästan 7000 ur fickan, resten har ju försäkringsbolaget tagit som tur är.
Nu är det horisonalläge resten av kvällen! Däckad valp och sovande barn och trött karl :DD
 

Av rockadog - 2 maj 2011 21:54

 
Först måste jag få gnälla lite. Linus är ju den optimala valpen på alla vis och det är verkligen, verkligen en fröjd att träna med honom! Att han sedan också axlat rollen som familjehund helt fantastiskt gör ju bara att vi älskar honom ännu mer! Han är verkligen en hund man måste få uppleva, för hans glädje gör en så himla glad! Och hela hans sätt är så underbart, hans åliga kropp och propellersvans och snällöron och dampiga tuggande på heeeela matte! 

Men det tråkiga är hans diet. Han får ju inte äta något annat än dietmaten, alls. Ingenting, silsh, nada, INGET ALLS! = tjat, nej, gör inte så, nej inte där... och det är så sabla tråkigt! Det blir så himla tjatigt. För han är SÅÅÅÅÅÅ matglad, han ÄLSKAR MAT! Vi försöker variera måltiderna, ibland får han hela frukosten som träningsgodis i skogen, ibland i en aktiveringsleksak etc. Men det är aldrig nog, han är aldrig mätt och det blir alltid tjat, varje dag. Det tär faktiskt på relationen, även om jag är fullt medveten om att det är något vare sig han eller jag kan göra något åt. Vi gör det vi kan, med det vi har i nuläget. Men jag hoppas, jag HOPPAS verkligen att dom hittar något på onsdag!!!!!! 
Något som bara beror på en fånig felbalans och som kan rättas till!? Det vore väl bra!?
   

Av rockadog - 2 maj 2011 09:14

Vi åkte ner till stugan i fredags och kom hem tidigare, redan igår kväll. Det var Linus första tur dit så jag var inte lite nyfiken på hur han skulle reagera. Eftersom vår kombi är lite diffust fungerande så tog vi lilla seaten. Coralin hade Linus vid fötterna och Ratto satt fast mellan barnen. Eddie satt/låg vid mina fötter. 
Det gick över förväntan med resan, även om den tog nästan fyra timmar!!!!!!!
Väl framme så utbrast Coralin "Jag är hemma! Jag är Fri!! " och nästan grät av glädje. Stugan är fantastisk och det är alltid så härligt när vi kommer ner dit!! 
Ratto och Eddie är rutinerade numera och gick ut ur bilen, kissade, Ratto skällde, tog varsitt ärevarv och sen in och kolla så allt såg okey ut såklart. Linus fick tokfnatt! Sen var han supertörstig så han fick följa med upp till brunnen och dricka, sen lekte han död valp resten av kvällen/natten.

Lördagen började med frukost såklart, sen en tur ut på Borgö! Tydligen har det varit x antal tromber, stormar och t o m orkanstyrkor där så det var sjukt mycket grenar och avsågade träd överallt. Väl ute vid udden så förstod vi vart det irriterande grävljudet kommit ifrån (dygnet runt), för tydligen så är det 60 finska arbetare som breddar sundet. Sprängningarna kan tydligen få vem som helst att få ångest enligt de fast bosatta C och C.

Efter promenaden blev det lunch och sen en tur till C och C. Fika och fika, bla bla bla men det var jättetrevligt. När vi skulle gå hem så blev vi utskällda av deras grannes setter. Hussen kom ut och bjöd in Linus. Han såg ju att det var en valp.
Så jag skuttade över staketet och Linus fick träna på sina språkskills! I början var han osäker och höll svansen lågt, la sig så fort den treåriga hanen kom för nära. Sen har han ju lite fåniga skrik för sig också, det låter som värsta visslet när han tror att han är på väg att bli dödad, genom ett SKALL i örat eller dyligt. Men efter en stund så lekte dom riktigt bra!
Jag hade liiiiite för roligt åt hur vältränad husse hunden har. Hunden blev uttråkad = stormskäller = husse leker med hunden. HA HA HA HA! Själv har jag faktiskt en väldigt duktig hund som oftast slutar när jag säger Scchhhhh!

Hussen skulle sen skryta om hur duktigt hunden apporterar, men inte på tomten däremot, nej nej, det är bara lek där... hahahahhaha!
Anledningen till mitt skrattande är att han är sån himla besserwisser, annars brukar jag faktiskt vara rätt ödmjuk för det mesta.

Hursomhelst, det var en himla massa att kratta på tomten och vattnet skulle ju kopplas in och hej och hå. Igår vaknade vi till 5 grader och snårblåst och regn. Huvva! Blev till att slöa, packa och sen åkte vi efter lunch.
Resan hem gick himla bra den med, bara drygt tre timmar. Men fy vad ont jag hade i nacken och huvudet igår alltså! Ugh! Hade jag inte haft så lågt blodtryck jämt så skulle jag absolut hypokondria över hjärnblödning eller något, alternativt huvudlossning! ? 

Idag är barnen på dagis ivf och jag ligger faktiskt fortfarande kvar i sängen och ska EGENTLIGEN plugga nu. Och resten av dagen också för den delen. Tre prov denna veckan och sen måste jag deklarera också. Fy fabian!!!

Just ja, Linus lyckades välta glasbordet i stugan! När vi sov dessutom. Lilla klumpen har inte fattat att han är större än förr, för han ställde sig nog upp under bordet och började gå eller något. BRAK sa det men inget gick sönder! 
Sen så var han rumsren hela tiden också! Duktig pojke! 


 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards