Alla inlägg den 13 maj 2011

Av rockadog - 13 maj 2011 10:29

http://www.lundehund.se/styled-10/styled-14/ 

IL´s symtom stämmer väldigt väl in på Linus....



Av rockadog - 13 maj 2011 09:28

Om man skaffar barn, borde man inte vara rädd som barnen sen? Jag blir faktiskt förfärad över hur få det är som faktiskt månar om att barnet faktiskt sitter rätt i bilen. När vi krockade så kom vi i 40 km i timman, vi hade en audi kombi som är väldigt krocksäker. Emil satt bakåtvänd och Coralin har en ordentlig bilbarnstol med höga kanter på sidorna. När vi small så hade jag nitat så hårt så hela huven på vår bil var under bilen framförs dragkrok. Ändå fick jag en whiplash. Syrran satt så inklämd så hon klarade sig också. Som tur var hade vi trepunktsbälte där bak också (i mitten). Barnen klarade sig utan en enda skråma!

När vi kom till akuten så frågade ALLA i tur och ordning om barnen satt "rätt". Försynt men ändå rakt på sak, för det gör enorm skillnad!!! Även om det bara är en "lätt kollision". Coralin skulle kunna sitta på kudde nu, hon är sex år. Men nej, jag har hellre det säkra före det osäkra. Hon sitter i en Britax Multi -tech som ska vara bäst i test! Den kan hon ha tills hon är 9 år. Hon satt också bakåtvänd tills hon var 4,5 år. Sen tog det stopp med benen. 
Emil sitter bakåtvänd och kommer så göra minst lika länge som Coralin gjorde det, han är kortare och får fortfarande plats i den britax two-way han har nu. Men den vi krockade var en Be-safe Izi som sitter lite högre upp från sätet, vi ska köpa en sådan så han kan sitta bakåt länge!

Folk säger ofta att "nä det händer inte..." men det GÖR DET! Usch, jag blir så illa till mods, jag skulle aldrig våga chansa igen.... någonsin. Inte ens en kort sträcka! Hursomhelst så triggades jag till det här inlägget idag när barnen på Coralins dagis skulle åka på utflykt. Hon är bland de äldsta, av vilka hon var den ENDA som har en riktig stol. T o m flera av 3-åringarna åker på kuddar!!!!! 
Aaaaaahhh! Jag skulle egentligen skjutsat men jag sa ifrån, jag vägrar att köra andras barn i livsfarliga lägen, även om det inte är långt som sagt, så vill jag att alla som åker i bilen sitter RÄTT! Men det var en annan pappa som ställde upp och körde istället för mig, han är dessutom bilförsäljare så han kan ju det där med säkerhet. Hans barn åker RÄTT! 

Jaja, nojjeri nojjera!

Idag har jag träningsvärk i hela kroppen och blåsor på hela fötterna. Men jag sprang faktiskt 4 km av de 5 som vårruset är på. Hua! Jag dundrade i mål och fick min sabla medaljong! Och en picknickkorg som var full av oekologisk mat som jag fick pressa ner. Men men, jag överlevde skiten och kan numera glatt konstatera att jag inte är en hurtig sportbrud som uppskattar att flåsa runt genom stan medans folk sitter på uteserveringar och garvar och tittar på svetten som rinner.

   Bild från när vi var i stugan :D 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards