Alla inlägg den 6 augusti 2011

Av rockadog - 6 augusti 2011 16:52

Linus ligger helt klart i lä uppförandemässigt. Huruvida det beror på att han inte kunnat klara miljöer med den tafatta belöning han kunnat få (sitt egna torrfoder) eller om jag helt enkelt inte har hand för spetsar... !? 

Broder Lukas är den som uppför sig och visar sig bäst överallt faktiskt. Han är otroligt mjuk och kärvänlig. Helt underbar hund. Lotka är också mjuk och lugn och inte alls så gapig som Linus. Linus var förvisso mycket, mycket lugnare idag. Men i ringen ville han inte vara med. Konstigt var det inte, för jag vaknade kl 9 och vi skulle vara där 10 (inne i ringen alltså) så morgonen var minst sagt panikartad. Han hade inte fått frukost och var dessutom både kissnödig och bajsnödig (vilket kom ut efter vi varit inne i ringen). Han hoppade och ville mest kampa. Men jag är nöjd ändå. Han är ju skranglig som fan, om man jämför med alla andra. Han är liksom hög, men samtidigt ålig i kroppen. Hursomhelst. Igår gick han fint, svungande steg och jätteglad mot domaren. Han stod mycket bättre än jag vågat hoppas på (övat en gång) och kritiken blev: 

8 månader gammal. Bra uttryck men lite snipigt nosparti och smal skalle. Behöver förbröst. Lite uppdragen underlinje. Bra benstomme och utmärkt pälskvalité. Harmoniskt vinklad. Rör sig mycket bra. 


Idag blev kritiken: 

Maskulin hanvalp. 8 månader med bra proportioner. Ännu lite tunnt valphuvud. Önskar bredare käkar. Väl ansatta långa öron. Bra ögon och bett. Kunde vara bättre vinklad fram. Väl vinklad bak. Bra svans. Rör sig balanserat men önskar lite längre steg. Bra valppäls. Trevligt temperament. 

Jag är ändå nöjd som sjutton, tycker att kritiken var jättebra båda dagarna och domarna var ju ändå sympatiska med kritik om man tänker på att han knappt sprang alls idag...


Broder Lukas blev BIS-valp idag! Stort grattis till matte Beate och till honom såklart! Så himla roligt med så fin kull ju!!!!!! Och när det är brorsorna som klår Linus så känns det inte bittert ivarjefall. Som det kanske hade gjort om det varit andra som han gick mot.


Idag var inte plågerierna över efter hans och min prestation, utan Coralin gick också med honom som Barn med hund. Givetvis skötte han sig mycket bättre då, som den barnhund han är. Han ställde sig fint och lät sig klappas på. Coralin var så duktig så. Hoppas Cissi fick lite bra bilder, själv gick jag med som moraliskt stöd :D Coralin fick rosett, två godispåsar (med människogodis), en leksak och ett nyckelband. Hon är SÅÅÅÅÅÅ glad!! och STOLT! 

Hoppas hon kommer tycka lydnadstävlingar är lika roligt sen.


Nu är vi trötta som sjutton. Inväntar mamma och bror som kommer för att umgås. Jag är dock redo för sängen egentligen....  

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards