Alla inlägg under september 2011

Av rockadog - 15 september 2011 11:12

Igår fyllde min älskade Emil 3 år! Dagen började med tårta och paket, och kaffe för mig. Sen iväg med barnen till dagis och plugga, plugga plugga... kombinerat med städa, tvätta, vika tvätt, diska och baka, blåsa ballonger osv..... hämtade mamma vid 14 (kalaset började vid 15) och stannade vid affären för att handla lite. Hon gick ut i förväg till bilen (hundarna satt i bilen och det var sol, så man vill ju hålla koll, även om vi bara var inne i fem minuter). Hon tar en cigg och slänger in nycklar, väska och sånt i bilen. När jag kommer ut så är bilen låst, nycklarna ligger INNE i bilen och jag fick panik. Shit tänkte jag, nu måste jag slå sönder en ruta. Men dörren på hennes sida hade bara blåst igen lite, så det fanns en liten glipa. Gick in och lånade ståltråd i en affär och på något vis så lyckades jag få tag i den lilla låspluppen. Så vi hann hem till kalaset. Paketöppning i evigheter, gud va mycket fint han fick. Han var så noga och när han öppnade ett paket med kritor så studerade han alla kritorna noga. Sen fick han en ritbok av pappa också så då satte han sig och ritade en stund. Av mamma fick han två jättecoola små bilar och han kvittrade av glädje, så himla underbart att se. Modellera, stor bob car, böcker, ännu mera bilar, bilmatta och en kissekatt som fick heta Goya.... jisses vad glad han var! 
Sen vid fikat så rök Eddie och Linus ihop, längst inne i köket där det är som minst plats. Jag blev rädd att dom skulle hamna för nära barnen och gjorde en tabbe = satte ner armen MELLAN dom. Vettigt? Näää inte speciellt. Dom biter ju inte hål på varandra men det låter ju förjävligt. Så när jag tog tag i Eddie så hamnade jag i mellan, så jag fick två hål i armen. Värsta kaoset, men jag får skylla mig själv. Fick tid på vårdcentralen och fick en stelkrampsspruta, det var över 10 år sen sist. Själva hålen var inte så djupa men det är ju ömt och jävligt idag.

Fast det äckliga var att möta en klasskompis från biologin på vårdcentralen, värsta sjuka killen! Huvva! Säkert den där livsfarliga TBC-n!!!! Nu kommer jag ju kvävas ihjäl inbillar jag mig.(nej absolut inte alls hypokondrisk) 

Idag när jag hade lämnat barnen så tog jag en härlig promenad i skogen vid dagis. Gick vilse på något vänster och Linus lekte jaktidiot men det var så himla harmoniskt ändå. Han är inte alls svår att bryta och han skällde inte en enda gång. Eddie går ju oftast bakom mig och trampar mig på fötterna. Linus framför och sicksackar hit och dit, sniffar, läser tidningen och är verkligen en HUND! Eddie är mer som en väluppfostrad katt.


Idag sitter jag hemma med massa plugg. Orkar inte gå till skolan, känns som att jag håller på att bli riktigt sjuk!  

   Det här (ovan) är typiskt Linus, han står alltid och hänger på något/någon.    Emils morgonfirande, med Eddie bredvid!    Linus för en månad sen ungefär. Så himla snygg!    Eddie sover gärna som en padda!    Medans Linus har en mer avslappnad stil ! 

Av rockadog - 13 september 2011 13:39

Ja det är verkligen det! Men det går framåt! Och mot mörkare tider också.... inte lika roligt! 

I fredags kväll var jag och Carro och handlade presenter åt Emil... och storhandlade mat! Hua säger jag bara. Det är så jobbigt att storhandla mat, men ekonomiskt så lönar det sig om man är en familj. Linus har nu fått Magnussons Meat and Bisquit sedan i fredags. Första dagarna var han dålig i magen, alltså sådär så det var på gränsen att jag åkte med honom till veterinär. Men sen blev det stabilare och nu verkar det som att magen börjat må lite bättre. Han bajsar mer men det är ju också spannmål i maten, så det är ju klart att det blir högre fart. Men det är inte löst längre, utan bara mycket. Får se om det håller sig stabilt nu. Anledningen till att jag vågade prova var att han SER helt normal ut nu. Han är skitsnygg! Värsta läckerbiten till hund! Han har fått muskler, hull och pälsen är tjock, glänsande och ligger så himla fint nu! Lite lockig utmed ryggraden men jag tycker att det är charmigt :) 
Så jag HOPPAS nu faktiskt, att han kommer ha normala värden nästa gång vi tar prover. Han ser helt frisk och fin ut till skillnad mot tidigare. Kanske har hans strul vuxit bort!? Ja, nu vågar jag faktiskt hoppas!!!!

Annars tragglar vi vidare på lydnadsklass 1 momenten. Det går framåt men han är lite gapig numera. Han är i någon gap-fas!!! Vi kan väl säga att våra diskussioner är högljödda, åtminstone från hans håll. Personligen har jag börjat med djupandning på allvar när han får sina ryck och bara skäller på varenda hund vi möter!
Men det lägger sig väl, så småningom.
Vi ska köra igång med söket snart också, troligen redan nästa vecka! Upp till Kilsbergen och bara träna, träna och träna! Ska bli himla roligt! Givetvis med bästa instruktör också!

Idag är det Eddie-plågeri-väder ute... det blåser ju nästan orkan nu när Katia är över oss. Knakar, smäller, dånar ute! Eddie vill inte gå ut alls! Men Linus bryr sig inte ett skvatt!!! Han tycker att det är roligt att jaga löv, skälla, jaga löv, skälla, jaga löv...........

I skolan är det full fart också! Gisses va roligt det är att plugga säger jag bara. Läser så roliga ämnen nu också! Bara dessa två terminer kvar på komvux och sen 6,5 år på högskola. Lovely!

Nä nu ska jag åka tillbaka till skolan!  

Av rockadog - 9 september 2011 09:49

Idag tog vi en härlig skogstur vid barnens dagis. På vägen tillbaka mötte vi en flattekorsning och en BC. Eddie tog det lugnt och Linus VAR TYST! WOHO! Sen kom en kvinna med två små tusshundar, Eddie ville hälsa och Linus sa två BAFF men höll kontakten med mig! BRA! Sen sist så kom det en kvinna med en JRT och DÅ orkade inte Linus mer, BAFF BAFF BAFF men sen full fokus och kontakt, samt satt ner och studsade på plats för att visa hur duktig han är!!! 
Vi råkade pricka in en hel dagisavdelning och några fick sig en utskällning *muttrar* men det tyder verkligen på att han har så mycket att tänka på så han orkar verkligen inte fokusera mer än på några få möten. Sen så verkade han tänka själv "men just ja, det är ju barnens vänner, nu måste jag vifta på svansen" för han blev såååååå glad när grupp två av barnen passerade.


I skrivande stund ligger Eddie som en padda bredvid mig och Linus har tvärdäckat i hallen. SKÖNT! Så nu är det meningen att jag ska plugga.... *mantrar*

Och bäst av allt, DET ÄR FREDAG!!!!!!!!!!

Helg, underbara helg! Och vi har INGET inplanerat!!! Så himla skönt!
    En bild från augusti när jag, pappa och barnen var på Parken Zoo.   Och en annan bild från när vi var och badade med våra vänner i Hjälmaren!

Av rockadog - 5 september 2011 20:52

Skolan är verkligen i full gång nu, massor att göra och massa människor att bli galen på! Herregud, hamnade med två killar idag på exkursionen. Ingen av dom sa ett ord. En av dom satt och stirrade på en och samma vattendroppe i mikroskopet i 1,5 timma.... MY GOD! 


Men på den positiva sidan, Linus och Eddie blev trippellämnade idag, det var inte mycket annat att göra... men det var först en knapp timma, sen nästan 3 timmar och sen 2,5 timmar till. Båda skötte sig exemplarisk och Linus har inte ens varit överspeedad nu på kvällen, bara lugn och behaglig. Han är verkligen lätt på det viset, han är så behaglig!!! Eddie sköter sig iof alltid bra när dom är själva, eller han är helt själv, märkte ju det i våras, att han behöver lite "egentid". Han blir helt klart gladare då! Imorn får dom sällskap hela dagen, Emil har åkt på höstens första förkylning och ska stanna hemma imorn med Magnus. Själv ska jag slita i skolan igen :P 

Sitter i skrivande stund i soffan och segar framför Idol. Tycker att det suger i år faktiskt, uttjatat, inget nytt och bara dravvel och jobbig "bakom kameran-röst". BLÄÄÄÄÄÄ!

Eddie var förresten hos pappa över helgen, vi tog lilla bilen till stugan (piggare och fungerande cig-kabel= barnen kan titta på film= ingen åksjuka). Han backade bakåt med sina panikkänslor över cyklister. Däremot visar han ingen rädsla vid andra tidigare stressorer. Det är lite tråkigt att han nu söker all trygghet hos Linus och Linus är ju i den typiska "utåt-åldern". Får helt enkelt ta flera fikapauser på stan med mina små busar, så kanske det ger sig så småningom.
Linus är HELT problemfri att resa med. Lättare hund får man alltså leta efter. Han fick ju ligga på golvet vid mina fötter i bilen, inga problem. Inget gnissel eller oro, han bara sover hela långa vägen. Väl i stugan så känner han sig som hemma. Vi sov i stora rummet framför brasan, så himla mysigt. Han fryser ju inte men sover under sängen ändå. Myspojken. På lördagen var vi ute med båten, han sov i båten!!!!! Och sen fick han simma. Och så kom grannen med sin schäfervalp så det blev bus... och så fick vi besök. Och sen fick han vara själv några timmar på kvällen när vi var på restaurang. Inga problem med något. Ingenting förstör han, han är tyst och lugn när vi kommer och skäller inte förrens vi sätter nyckeln i dörren och är fööööör långsamma med att öppna.
Han är så himla fantastisk!!!
Igår tränade vi på tomten, fotgåendet börjar bli så himla himla snyggt nu! Jag blir som ett kläckfärdigt ägg när det går sådär som på räls! Utgångsposition, fot, sitt under gång, upp i fot igen, ligg under gång.... AAAAAAAAAH! JAg spricker! Han är så himla duktig!!!!!!!!!!!!!



Nä nu ska jag dricka té!
   Mina älsklingar!    Suddig bild på älsklingarna! Världens snyggaste!     Och vår vardagsrum börjar se bra ut nu tycker jag. Det är en lite gammal bild, nu ligger det en stoooooor hundbädd bredvid fotpallen också. Plus duk och lite sånt... 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards