Direktlänk till inlägg 20 maj 2011

Dessa djur....

Av rockadog - 20 maj 2011 09:03

Det tar liksom aldrig slut! 
Är det inte det ena så är det det andra!
Veterinären rekommenderade att ge antibiotika till Ratto, men han har faktiskt blivit helt återställd i kinden så jag låter bli. Jag är rätt emot att man överbehandlar sina djur om det inte verkligen behövs. Veterinären höll faktiskt med om det och eftersom jag inte ens hann påbörja kuren så avvaktar jag.
Däremot så har jag ju en rejäl hypokondriker i Eddie. Han är ju tvärhalt! Problemet är att det inte är svullet, sår eller något synbart ALLS! Han slickar på tassen men det finns inget alls där!! Men samtidigt så vet jag inte hur många gånger han lagt sig ner och skrikit i skogen, för att han blivit biten av en myra............ så jag litar inte riktigt på hans bedömning gällande smärta !

Linus provsvar kom i måndags till strömsholm. Igår lackade jag ur, jag ringde och bad att få byta veterinär till någon som har tid att prata med sina patienter, som dessutom står för deras lön..... delvis. Då blev det lite fart på henne och veterinären ringde givetvis när jag hade mitt prov. Ringde tillbaka men då hade hon inte tid. Hon LOVADE att ringa tillbaka inom en timma. Hon har fortfarande inte ringt. Jag kommer att byta, jag tycker att det är under all kritik hur dom sköter sig. Dom kräver ditten och datten och verkar så himla seriösa, men sen när det ligger i deras händer så sker ingenting. Så himla dåligt! 

Apropå den lilla Linus så har vi kommit igång lite med träningen.
Den här veckan har vi tränat platsliggning och faktiskt fått till ett snyggt bugande läggande sponant och även med stadga på det. Bildbevis kommer!
Sitt- stanna kvar blir bara bättre och bättre.
Ni såg ju igår hur ivrig han är på maten, men han har blivit mycket bättre. Vi försöker variera så han får maten på olika sätt varje dag, men han är hopplös. Om han får hela frukosten ute så går han in och ylar i två timmar för att han inte fått mat inne!!! Så jag får alltid ge både ock! 
Vidare har vi fått in ett "nära" som betyder att han ska gå inom en meter från mig. Att han ska hålla sig nära helt enkelt.
Det har också lossnat totalt med att bjuda på beteenden!!!! Det är faktiskt det absolut roligaste! Att han hittar på massa saker när vi ska träna!!

Vad som inte går så bra numera är lämningar. Han skäller och skäller! Men det är bara att traggla på. Ibland går det jättebra och jag tror att han skäller för att han dricker och sen blir kissnödig och vill ut. Han kastar sig på dörren och skäller om han vill ut vanligen också... .
Och apropå det så är han ju som en vuxen hund nu, morgonpromenad vid 9 och sen håller han sig i evigheter. Ibland ända till 14 innan han vaknar och vill ut. Senast då tar vi en promenad och sen blir det en till vid 18-19 innan barnen nattas. Igår fick jag lyfta ut ål-valp för nattkisset vid 22. Jeez va omöjlig han kan vara ibland. Han ålar sig och det finns liksom noll styrsel!!!

Något vi måste träna mer är hälsaträning. Han kastar sig över ALLA numera. Det går inte! Många blir ju chockade för han är rätt bufflig och som sagt, som en ål! Damer i fina klänningar vill inte ha ett styck lerhög uppålandes i famnen liksom...........  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rockadog - 30 mars 2016 10:42

.... Bara flyger iväg. Jag försöker tänka på att göra varje dag speciell. Gratulera dagen för att den kom och för att vi fick vara med! Vi har just haft påsklov, dagarna har gått väldigt fort men vi har hunnit med massor. Besök nästan varje dag, gr...

Av rockadog - 26 februari 2016 08:33


Ni vet det där man gör utan att tänka på det. Eller så tänker man på det men ifrågasätter det inte! Vi har ju tre mycket speciella hundar; Eddie 13,5 år, Bambi 4 år och Kitty snart 3 år. Barnen är uppvuxna med hundar såklart och mycket blir så själ...

Av rockadog - 16 februari 2016 15:56

Livet, det där livet... Det HÄR livet som vi lever här och nu alltså. Sedan vi flyttade hit har jag funnit mer och mer av det där kvalitativa i livet. Det är lugnande att känna att livet är fint som det ÄR, även dagar och perioder som bjuder på mot...

Av rockadog - 11 januari 2016 11:00


Året började med massa huslet, massa visningar och budgivningar. I april flög farmor upp till himmelen. I juni hittade vi vår drömbostad och sommaren präglades av packning och jobb! Ia blev en änglahund också. Efter flytten hit fortsatte kaoset; Ly...

Av rockadog - 2 oktober 2015 14:57


idag har vi bott här på vår fantastiska gård i en månad! En månad som gått så fort men vi har hunnit med så otroligt mycket! Vi har byggt en lösdrift, det stod ju på priolistan och det är så skönt att hästarna har den! Båda går ofta in och står...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards