Alla inlägg under december 2010

Av rockadog - 23 december 2010 11:50

Istället för att försöka mig på halvhjärtade inlägg så önskar jag er en riktigt, 

GOD JUL!!! 

              

Av rockadog - 22 december 2010 23:14

Idag har jag flängt runt hela dagen. Ingen julhysteri men massa annat. 

Började med att konstatera att jag är världens segaste på morgonen. Fem i tio var det dags att vara klara och rasta hundar för att gå till tandis med Coralin. Vi stod i pyjamas!!! Men vi hann... och jag släpade dom i pulka hela vägen och sen hem igen. Nyckeln kom fram, den satt på gallret inne i förrådet. 

Tandhygeinisten OK:ade hennes tänder och allt var normal. Köpte lite extra tandborstar och barnen blev jätteglada...... 

..... nä nu ska C kissa så dags att stänga ner här. 

Av rockadog - 21 december 2010 23:10

... när vi kommer ut för att gå på promenad! 

En michelin-Coralin som dräller runt och slänger sig hit och dit i snödrivorna. Ett styck michelin-Emil som sitter och välter pulkan varannan meter..... och Ratto och Eddie som sitter ihop med två meter koppel mellan sig och nästan 4 meter bak till mig... som också håller Ias koppel, plus drar pulkan och hjälper Coralin som störtdyker.... och tilläggas bör att Ia tycker att flockens beteenden är fullkomligt vansinniga... ser vi ut som familjen kaos? Juuup! Indeed!! mucho nice! 

Imorn får ni se filmbevis! 

Av rockadog - 21 december 2010 13:25

... var egentligen inte så dramatisk som det kanske låter i artikeln... 

http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.903438

Det var ivf Magnus och M som flög men det gick bra... inte första gången direkt. 

-23

Av rockadog - 21 december 2010 09:56

... och hundarna har inte varit utanför dörren än :( 

Vette sjutton hur vi ska göra idag med promenader. Får lära dom att gå på lådan kanske? 

Coralin har tid hos tandis idag men jag funderar på att skjuta upp det. Dels är det egentligen inte behov av ett besök, men folktandvården är lite efterblivna så vi har försvunnit ur systemet. Plus att tandhygienisten säkert säger att tanden inte är så lös som Coralin hoppas att den är. Hon längtar SÅ efter att tappa tänder! Flera av kompisarna på dagis har redan börjat tappa och det är svårt att ha tålamod! 


Vi sitter i sängen faktiskt. Coralin, Emil, Ratto och jag är under samma täcke fast med kläder på. Vi gosade ner oss här efter frukost och tittar på lite bolibompa! Om en stund tänkte vi slå in julklappar :)

Av rockadog - 20 december 2010 08:48

Att åka tåg med Coralin var jätteroligt. Hon är så enkel och snäll! Vi satt och tittade ut på snölandskapet och så frågade hon om hur allt fungerar. Teknisk och intresserad! Väl uppe i storstan mötte Maria oss och vi tog tunnelbanan till Slussen. Coralin var mäkta impad!! Sen saltsjöbanan ut till Sickla där vi hittade lite julklappar. Coralin blev trött och tyckte att vi skulle skippa bio, så vi åkte hem till Maria och hyrde film och handlade mat. Sen myyyyys! Och när Coralin nästan hade somnat så druttlade vännerna in. Så vi var fyra unga kvinnor som satt och pratade ikapp oss och smuttade på vin. Jag fick i mig ett helt glas rött och huvudvärken kom t o m innan jag gick och la mig!! 

Vid tolv var det sovdags och Coralin sov ända till 9!!! Hon som brukar vakna vid 7 liksom ! 

Vi hade egentligen tänkt åka direkt till mässan men Coralin ville inte. Hon ville bara leka med Maria. Så jag åkte själv medans dom lekte! 

Först irrade jag runt för jag hade fel ringnummer men till slut hittade jag "min" kennel och alla söta korvhundar. Blev presenterad och fick hälsa på alla hundar... inkl pappan till kullen som jag är intresserad av. 

Shit va mysig han ÄR!!! Så härligt med en ras som har typ noll, nollnoll aggressivitet!! Dom bara viftar på svansen och leker, eller ignorerar! Hur skönt som helst! Ska bli intressant att ha Eddie (som är så tyst mot Ratto), Ia som är ännu tystare och dessutom vek och så en Corgi som är så klockren med träning och aldrig bråkar. Vilken kontrast mot dagens kombination av terrier plus ovanstående. Det är faktiskt fascinerande hur olika typer av hundar förvärrar varandra. Terrier och Basenji är ju en katastrofkombination tycker jag. Ratto är utåtagerande, reagerar direkt och skäller på allt! Samtidigt finns det en följsamhet som är helt underbar och just den stora viljan att göra något för varandra, för jag tycker inte att det är ett samarbete mellan oss alltid... men vi hjälper varann. Däremot gaddar ju grabbarna ihop sig, Eddie tror att man ska vara utåtagerande men eftersom han inte kan skälla så slänger han sig runt i cirklar och tuggar på kopplet. Däremot kombinerat med Ia så gör han ingenting. Han är väldigt uppmärksam på den andra hunden, men mindre intresserad av vad JAG tycker. Däremot så är han lätt att bryta eller avleda och det är skönt. Så jag tror att han kommer bli bra som förebild i många avseenden för en valp! 

Lekfarbror kommer han absolut bli och det är jätteviktigt. Sen får Ia bli den som socialiserar valpen ute. Om Ratto lever (vilket känns helt omöjligt) så är han den som kommer få träffa nya hundar med valpen. Han är grym med nya hundar! 

Annars får det alltså bli Ia... och hon är rolig numera. För några år sen så undvek hon alla. Hon slängde sig på rygg oavsett hund och hälsade aldrig, utan underkastade sig istället. Numera sträcker hon på sig, viftar på svansen och drar lite mot de flesta hundarna. Hälsar hon så gör hon det artigt och det blir aldrig ens ett gruff. Hon är skitbra nu! Och det känns jättebra! 


Men men, nu drog jag ju iväg från ämnen ! 

Hursomhelst, jag blev ännu mer positiv och det känns som att corgi är helt rätt för oss. Lagom, lagom och lagom. Och så öronen är ju helt underbara! 

Efter att rasen var klar så blev det shoppingrunda. Måste säga att det var rätt tråkigt utbud. Samma sak överallt och jag som är helt ointresserad av allt förutom en overall till Ratto gick bara och nös och tyckte att folk var allmänt jobbiga. Hittade till Olivers till slut och fick massa provpåsar, samt köpte godis (4 för 100) och märgben (4 för 60) och det var ju superbilligt. Sen var det faktiskt nog! Hem till Maria och käkade, lekte o packade ihop oss.

Hittade en rolig leksaksaffär vid t-banan så Emils julklappar är klara nu också. Bara en sak till Magnus kvar så är allt fixat. Julgran ska jag försöka hitta innan torsdag också. Och så måste jag till Biltema och köpa torkarblad. 

Imorn och på onsdag ska det ju bli -20 så jag misstänker att det blir mycket rastning på tomten och mindre promenader.

Ratto har ivf mått jättebra sen det blev varmare så jag tror absolut att hans mående har med den förbannade vintern att göra. 

Apropå den så har jag typ konstant ångest över jordens undergång numera :( 

Men det blir väl inte bättre av att jag har ångest så jag försöker att ignorera bäst det går. 

      

  

Av rockadog - 19 december 2010 19:32

Jättekul har vi haft det!! Verkligen en toppen-tripp!!! 

Av rockadog - 17 december 2010 21:38

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa tror jag... är så snuskigt trött. Biljetter köpta så jag och Coralin åker till Stockholm imorn. Kommer hem på söndag kväll :) Ska bli jättekul! Sover hos syrran och så blir det shopping, bio och mys :) Och hundutställning på söndag såklart! Wiho! 

     

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26
27 28
29
30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards