Alla inlägg den 25 juli 2011

Av rockadog - 25 juli 2011 23:56

Idag hade vi tid hos Rebecca igen på Strömsholm. Cissi följde med oss med sina två sötnosar. Det gick på 50 minuter dit, bäst att skriva ner så jag inte får för mig att det tar längre tid... lagligt. 


Behövde inte vänta alls. Kom in till en skötare som satte kanyl på lillpojken samt tappade upp tre fina rör med blod. Linus låg där på bordet och lät huvudet åka ner lite, oj då... och var sådär himla mysig och lugn bara. Skällde ingenting! 

Och sen fick vi en pissmojäng och gick ut, han kissade direkt och idiotförklarade mig som fångade upp i mojängen. Sen gick vi in, fick gå direkt in på rummet igen och så kom R in för undersökning. Hon lyssnade, kände och klämde på honom. Han ÄR mager, men inte undernärd. Han skulle inte må dåligt av något kilo till och framförallt behöver han få behålla allt han äter och att det tas upp. Efter undersökning så utbrast hon medans hon satt och beställde prover "nämen det ser ju ut som det där.... IDB!!!!" Vilket tydligen är en defekt vissa hundar får, speciellt vallhundar men inte specifikt Lapska vallhundar. Det innebär att kroppen inte har ett enzym som bryter ner maten, tar hand om den, så hunden förblir det den är. Precis som Linus!! Vi beställde givetvis ett sådant blodprov och får svar om en vecka. Om det ÄR det så innebär det ett fullgott liv med tillskott av ett pulver på maten!!!!!! JAAAAA va jag hoppas nu!!! 


Men, är det INTE det och beroende på hur de andra leverproverna, samt urinproverna ser ut så får vi gå vidare med biopsier.... ugh! 


Hursomhelst så har jag världens duktigaste Linus!!! Han passade på att rymma när vi kom hem men kom när jag visslade, efter att ha skällt på okänd person eller varelse!? Men sen dess har han legat DÄCKAD! 


Vi har också hittat en stallplats som verkar okey, även en annan som också verkar bra. Och en tredje som blir just det, tredjehandsvalet.... 


Fullt upp i veckan nu!!! 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards