Alla inlägg den 18 juli 2011

Av rockadog - 18 juli 2011 09:17

 

Nu har det gått över två veckor sedan Ratto blev en ängel. Vi kom hem från stugan i lördags och tomheten bara öste ner över oss. Det var ungefär som att vi alla hade förväntat oss att "Fjant" (som han kallades ibland med glimten i ögat) skulle stå där i hallen och skälla ut oss med viftande svans, när vi kom fram. Istället ställde jag upp hans urna (den fick åka med till stugan) med halsbandet ovanpå, uppe på bokhyllan. Bakom står den fina målningen från Salli. Men inget fladderöra här hemma. Ingen hittehund alls. För första gången på nio år har jag ingen hittehund/gatuhund!!!! 

Jag känner mig naken och som om jag hela tiden har glömt något. Men det lägger väl sig. Nu är det vardag igen, ivarjefall för Magnus som börjar jobba idag. Jag och barnen är lediga i tre veckor till... sen jobbar jag som egna företagaren i tre veckor innan skolan börjar. 


Mina fina grabbar!   

I augusti hoppas jag att S lånar ut Enya. För bah, det här går ju inte. Det är alldeles för lite med två hundar. Igår fick Linus jag-vet-inte-hur-många klickerpass. Roligt förvisso att hinna med. Men har man tre friska hundar så känner jag inga tvivel om att hinna med dom. Det är värre när en eller två är sjuka, speciellt samtidigt. Men vi får vara hundvakter eller jourhem eller nåt tills den rätte hunden dyker upp. Skulle gärna vilja ha en hittehund men jag litar inte på någon förening tyvärr. Vem vet, jag kanske snubblar över en i Spanien i höst/vinter?! 

   Linus har fått simma en hel del i sommar. Och är nu riktigt snygg i kroppen. Jag tror på det där att om man har en sund kroppsbyggnad så tacklar man annat bättre. 

Hursomhelst. Igår tränade jag ju flera gånger med Linus. Vi börjar få in flyt på SITT, LIGG och SITT FRÅN LIGG. Ibland blir det fel och då studsar han två meter rakt upp i luften och skäller på mig. Annars är han faktiskt himla duktig. Imorn ska vi på ringträning också, DET kan bli intressant. Det finns två tänkbara lösningar på gaphalssyndromet: Doppa huvudet i lim så jag inte riskerar att slita av mig håret alternativt dubbla öronproppar! 

Eller så funkar det skitbra med en tub mjukost! Bästa belöningen på honom faktiskt, han älskar det! 

Men under de här veckorna (innan skolan börjar) så ska vi traggla vidare med LK 1 och jag hoppas att vi är lagom redo i början av oktober då det är en lydnadstävling på Örebro BK. Sen har vi tänkt åka med honom till Stora Stockholms- utställningen, mest för att jag tycker att det är väldigt bra om han lär sig hantera sådana tillställningar. Utomhusevenemang är oftast lättare, men inomhus ekar det och är läskiga golv, oftast. Massa hundar, ljud och dofter överallt. Det är grymt om hundar kan klara sådant. 

Mest vill jag kolla på lydnadstävlingarna där, men om det går bra i Ånnaboda så kanske jag ställer honom. 

   Jag kommer verkligen längta efter stugan! Sådana här kvällar har man nästan jämt där! 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards